Продавець ТОВ "ЕКО-ХІМ" розвиває свій бізнес на Prom.ua 7 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
32 відгуків
ПРОФЕСІЙНІ МИЙНІ ЗАСОБИ ВІД ТОВ ЕКО-ХІМ
+380975227559
+380975227559
+380445256120
+380735227559

МИЮЧІ ЗАСОБИ ДЛЯ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ – ГІГІЄНІЧНІ ВИМОГИ

МИЮЧІ ЗАСОБИ ДЛЯ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ – ГІГІЄНІЧНІ ВИМОГИ

Конкурентоспроможну харчову продукцію можна зробити тільки з сировини високої якості в умовах дотримання санітарно-гігієнічних правил переробки, зберігання і транспортування сировини і готової продукції.

Санітарна обробка обладнання - складний та трудомісткий процес, на здійснення якого витрачається до 25% робочого часу. Неякісно проведена мийка і дезінфекція, недотримання особистої гігієни обслуговуючого персоналу, а також використання обладнання, інвентарю і тари не відповідних санітарно-гігієнічним вимогам може призвести до зниження якості продуктів харчування, їх мікробіологічного обсіменіння і хімічного забруднення, аж до поширення кишкових інфекцій і виникнення харчових отруєнь.

Оснащення підприємств харчової промисловості сучасним технологічним обладнанням, інвентарем, тарою не тільки полегшує працю персоналу та підвищує його продуктивність, але і зменшує ризик випуску недоброякісної продукції.

Правильна експлуатація обладнання, утримання його в належному санітарному стані за допомогою сучасних ефективних миючих засобів, грають винятково важливу роль в організації технологічного процесу приготування якісних продуктів харчування.

До матеріалів, з яких виготовлене обладнання, інвентар і тара пред'являють ряд загальних гігієнічних вимог:

- матеріали не повинні виділяти в продукти переробки шкідливі хімічні речовини і змінювати органолептичні показники готової продукції;

- повинні бути стійкі до впливу різних кислот і лугів;

- повинні витримувати існуючі санітарні режими миття та дезінфекції:

- повинні володіти антикорозійними властивостями ;

- повинні бути водо-і паронепроникним, стійкими до високих і низьких температур

До необхідних властивостей відносяться також легкість, стійкість до механічних впливів , гладка і світла поверхню, що дозволяє легко оцінити якість санітарної обробки цих виробів.

Головним чинником, що впливає на ефективність і якість санітарної обробки є якість миючих засобів і правильно підібрані режими процесу мийки ( концентрація, температура, час експозиції).

На підприємствах харчової і переробної промисловості для миття технологічного обладнання застосовують як окремі хімічні речовини (луги та кислоти), так і миючі препарати, що представляють складні хімічні суміші – багатокомпонентні системи, що складаються з 5-10 компонентів ( всього їх використовується більше 100), серед яких, як правило, основну роль відіграють поверхнево-активні речовини, що володіють миючим, емульгуючим і змочують дією, катионактивные ПАР які ще є і дезінфектантами.

Розуміючи важливість того, що після санітарної обробки обладнання буде використовуватися для виробництва харчової продукції, до миючих, миючий - дезинфікуючий препаратів та дезінфектантів, що використовується на підприємствах харчової промисловості, пред'являються особливі вимоги з точки зору їх безпечного застосування.

- всі препарати повинні мати висновки державної санітарно-епідеміологічної експертизи центрального органу виконавчої влади у сфері охорони здоров'я на використання в заявленій галузі;

- всі миючі та чистильні препарати підлягають обов'язковій сертифікації, тому на них повинні бути сертифікати відповідності;

- кожна партія продукції повинна супроводжуватися документом, що підтверджує якість продукції;

- водні робочі розчини миючих засобів певної концентрації повинні забезпечувати абсолютну чистоту оброблюваної поверхні як за фізико-хімічними, так і за мікробіологічними показниками;

- миючі засоби і входять до них компоненти повинні добре змиватися з оброблюваних поверхонь;

- в складі миючих засобів не повинні містити компоненти, що володіють наркотичними, алергенними, канцерогенними, мутагенними властивостями в концентраціях з якими контактують працюють;

- миючі засоби не повинні змінювати фізико-хімічні властивості оброблюваних виробів;

- миючі засоби не повинні надавати руйнівної дії на матеріали з яких виготовлено обладнання;

- на використання кожного препарату повинна бути Інструкція, положення якої повинні неухильно дотримуватися;

- миючі засоби повинні бути стійкими при зберіганні і зручні в застосуванні;

- приготовление моющих растворов и санитарно-гигиеническую обработку оборудования должен проводить специально подготовленный персонал.

В требованиях, предъявляемых в настоящее время к моющим и чистящим средствам промышленного назначения особое внимание отводится к снижению показателя влияния человека на окружающую среду. Этот фактор должен служить для производителя стимулом к использованию новых функциональных ингредиентов, создания рецептур так называемых «натуральных» и «зеленых продуктов».

Всім цим тенденціям неухильно дотримуються фахівці компанії «ЕКО-ХІМ» при розвитку і вдосконалення асортименту своїх продуктів.